Kőbe dermedve illeszkedik a szikra

Harmóniakert

Szövegdoboz: Sárkány

Copyright © Mező Tibor, 2007 Minden jog fenntartva

Kezdőlap

Opus

Szótagtár és Szótár

Szolgáltatás

 

Megalakult a Magyar Nagykereskedők Szövetsége

2013. február 25.

 

A nagykereskedelmi vállalkozások egyik legnagyobb kihívása, hogy túl sok szereplőnek kell megfelelniük: a gyártó kötelezettségeinek, a kiskereskedelmi üzletek eredményesebb értékesítésének, miközben multinacionális vállalatok áraival versenyeznek növekvő adóterhet viselve, és a végfelhasználók is megfontoltabban költekeznek a világválság után. A piac sikeres és meghatározó szereplőivé csakis azáltal válhatnak, ha megfelelő megoldásokat tudnak adni a problémákra. Ehhez nyújt segítséget az újonnan alakult Magyar Nagykereskedők Szövetsége – jelentette be a II. Nagykereskedelmi és Gyártói Országos Konferencián Markovich Béla elnök.

A Magyar Nagykereskedők Szövetségébe belépő nagykereskedő vállalatokat az üzleti-, értékesítési- és marketingfejlődésben segítik, a következő támogatásokat nyújtva tagjaiknak:

1. keres-kínál szolgáltatással segítenek, amennyiben egy nagykereskedelmi üzleti partnerre, forgalmazóra vagy beszállítóra keresnek;

2. népszerűsítéssel, mert a tagok ajánlatait és fejlesztéseit e-mailen továbbküldik;

3. rendszeres tájékoztatással: pl. speciális nagykereskedelmi-gazdasági témákról;

4. szakértői ajánlással: tanácsadók közvetítése az egyedi szakterületeken (értékesítés, beszerzés, logisztika, export-import stb.);

5. előre meghirdetett fogadóórákkal, ahol szakértők segítenek a vállalkozásfejlesztésben (ún. SzövetségSzerda: minden hónap első szerdáján);

6. könyvajánlóval: a nagykereskedelmi vállalkozásokat érdeklő témákban;

7. képzési kedvezménnyel, amit nyújtanak a saját szervezésű, gyakorlatias workshopok áraiból;

8. társszövetségeknél is a képzési kedvezményekkel;

9. on-line előadásokkal: nagykereskedelmi üzletfejlesztési témákban.

A Magyar Nagykereskedők Szövetsége közösségi előnyöket is biztosít a tagjainak, amelyek a szakmai érdekképviselettől a nemzetközi gazdasági kapcsolatok építéséig terjednek.

 

Lőrincze Péter, a VOSZ elnöki főtanácsadója a rendezvényen üdvözölte a kezdeményezést, aki előadást is tartott Merre tart a magyar gazdaság? címmel. Az előadó a magyar márkaneveket hiányolta, amelyek egykor a magyar ipart megalapították, ill. javasolta a vállalkozások tőkéjének megőrzését manapság.

A Magyar Nagykereskedők Szövetsége ezen túlmenően felhasználta Jagodics Rita alapító munkásságát, aki másodszor rendezte meg a Nagykereskedelmi és Gyártói Országos Konferenciát 180 fő részvételével, akik a 2012. üzleti évben együttesen 290 milliárd Ft éves bevételt értek el, méltán képviselve a magyar gazdasági elitnek egy innovatív közösségét.

 

Mező Tibor

munkaügyi szakértő

 

 

Vissza

Egyedi keresés